På tur till Høyvang

Dags för avfärd från Borlänge redan vid 09-tiden på morgonen.

Dags för avfärd från Borlänge redan vid 09-tiden på morgonen.

Det blev en tidig start på lördagsmorgonen! Bussen avgick från Borlänge vid 09-tiden för att ta oss till Høyvang festlokale utanför Hamar i Norge. Dit anlände vi sedan vid 16-tiden, där vi blev varmt mottagna av Ida och Tor Nybakken samt Ingrid Hoelset som är arrangörer för danserna. På dansgolvet hölls samtidigt en kurs i modern bugg. Det ryckte ordentligt i danstarmen och det hade varit kul att få göra dem sällskap på dansgolvet. Nu gjorde vi inte det utan satte oss i den strålande solen med kaffe och kaka istället.

På plats på Høyvang där solen sken och sommartemperatur rådde.

På plats på Høyvang där solen sken och sommartemperatur rådde.

Klockan 19 öppnades dörrarna och dansfolket började fylla på. Dansen startade en timme senare och då hade de hunnit umgås och pratat. Ett bra upplägg som vi kanske borde införa i Sverige också? Vi i bandet blev serverade en stor, god lasagne med sallad innan dansen. För det vet ju alla att mätta musiker är glada musiker och då spelar de förhoppningsvis bättre.

Foto: Hilde Granum

Foto: Hilde Granum

Golvet fylldes snabbt av glada dansare! Stämningen var det då inget fel på! Även om det inte var fullsatt med folk, så trivdes de som var där. Och det gjorde vi också! Med tanke på att det dels var ordentligt sommarväder ute samt att det fanns dans på flera andra ställen i närheten, gjorde att vi ändå får känna oss nöjda.

Vacker och god tårta från Granum Bakeri!

Vacker och god tårta från Granum Bakeri!

I pausen serverades vi en supergod, vacker tårta från Granum Bakeri i Lillehammer. Det är inte alla gånger man inte vet hur tårtan ska delas, för alla ville ju äta upp sig själva! Nu blev det en väldigt kortvarig diskussion då alla ville ha en bit snabbt. Bilden togs helt sonika av tårtan och sen kunde alla hugga in. I logen fick vi sällskap av tårtleverantören själv, Hilde, samt Anne-Karin. Roligt att träffas tycker vi!

hoyvang_5
Kvällen tog slut alldeles för fort, även om vi spelat i fem timmar. Tiden går ju snabbt när man har roligt och det hade vi verkligen. Vi ser fram emot kommande spelningar i Norge – och Sverige – och säger ”Ha de’” tills vi ses den 10 november på Scandic Hamar. Men vi spelar runt om i Sverige innan dess också.