Dansbandsveckan i Malung 2022

Det är dags att sammanfatta ett fantastiskt dygn i Malung. Vi hade äran att få spela under finaldagen av Dansbandsveckan 2022. Vädret på lördagen var toppen även om natten var lite kylig. Det ledde till mycket folk, både i Grönlandsparken och i Orrskogen på kvällen. Och vi fick massor av fin respons på vår musik! Det gläder oss verkligen!

Foto: Birgitta Wennerström

Dagen inleddes med ett framträdande i Grönlandsparken vid lunchtid där vi under en halvtimme bjöd på vår musik. Vi avslutade uppträdandet där med ”Kan inte vänta” som är skriven av Johan Eriksson. Eftersom Johan dessutom var en av programledarna i Grönlandsparken hade vi tänkt ha med honom på scenen under sista låten, men… Johan blev under veckan sjuk och var av denna anledning hemma och kurerade sig istället. Tråkigt, men klokt. Krya på dig!

Anki och Bertil Elfström (upphovsmannen till hela Dansbandsveckan).

Efter spelningen i Grönlandsparken hälsade vi på både Bertil Elfström (som är upphovsmannen till hela Dansbandsveckan) samt Rune Björk från Radio Gagnef som gjorde en intervju med Anki. Därefter intog vi Tältet där vi blev bjudna på mat, samtidigt som vi lyssnade till finska dansbandet Carisma som då spelade på scenen intill. Maten smakade fint och efter det begav vi oss till folkparken för att rigga upp och soundchecka. Vår käre vän Gunnar ”Ljud-Gunnar” Åkerlund finputsade ljudet så att det blev perfekt på alla sätt och vis.

Middagsbuffé tillsammans med de andra banden som spelade. Stig och Anki tyckte (precis som oss andra) att maten smakade gott.

Klockan 18:00 var det dags för buffémiddag tillsammans med alla medverkande band och övrig personal. Mycket gott och mycket trevligt!

The Swamp Shakers spelade underbart svängigt!

Kvällen i Orrskogen delades sedan med The Swamp Shakers – ett rockabillyband från Riga i Lettland! Wow! De bjöd på en fantastisk show med musik som det omöjligt går att stå stilla till!

Foto: Sandra Ogeskär

Tack till Dansbandsveckan för att vi får vara med!

Gunnar ”Ljud-Gunnar” Åkerlund som ser till att ljudet alltid är det bästa!

Tack till Gunnar ”Ljud-Gunnar” Åkerlund för att du ser till att vi alltid låter bra!

Om ni får möjlighet, besök en konsert där The Swamp Shakers spelar!

Tack till The Swamp Shakers för ett fint samarbete!

Foto: Sandra Ogeskär

Och tack till er alla som lyssnade och dansade vid Dansbana 6 under lördagskvällen!